Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

É főnév é-t, é-je [e] I. (nyelvtudomány) Beszédhang: ajakkerekítés nélkül, a szájüreg elülső részében képzett középső nyelvállású hosszú magánhangzó (pl. a kéz szó magánhangzója). Az é ejtése, képzése. □ Sajátlag [= sajátképp] csak az é hangnak í-re változtatását tűztem ki vizsgálatom tárgyául. (Arany János) [A magánhangzók szonettje.] É! hűs párák, tiszta sátor, | halk hóvirág, királyi hermelin … (Tóth Árpád–Rimbaud-fordítás) II.
  • 1. Ennek a beszédhangnak írott v. nyomtatott jele; a magyar ábécének az e és f közé eső tizedik betűje; nyomtatott alakja: é, É. Kis é; nagy É.
  • 2. (Írásbeli rövidítésül) é.: a) (vasútügy) <a vonat> érkezik, érkezés(e); b) (pénzügy) érték v. értékű; (légkörtan, tudományos) É: észak.