Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

TY [tyé] főnév ty-t, ty-je [e]
  • I. (nyelvtudomány) Beszédhang: a j hangéval nagyjából azonos helyen képzett s jellegében a t és j hangéhoz részben hasonló képzésbeli elemeket tartalmazó zöngétlen összetett mássalhangzó (affrikáta); a gy hang zöngétlen párja (pl. a pityereg szóban az i után következő hang v. a tyúk szó első hangja). A ty ejtése, képzése. □ Vannak nevek, igék, melyek ly-lyel, ny-nyel, gy-vel, ty-vel… végződnek. (Vörösmarty Mihály)
  • II. Ennek a beszédhangnak írott v. nyomtatott jele; a teljesebb ábécének a t és az u közé eső harmincnegyedik betűje; nyomtatott alakja: ty, Ty. Kis ty; nagy Ty.