Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

G [1] [gé] főnév g-t, g-je [e] I. (nyelvtudomány) Beszédhang: a nyelv háta és a szájpadlás középső része között képzett zöngés mássalhangzó, zárhang; a k hang zöngés párja (pl. a gida, a gulya szó első hangja). A g ejtése, képzése. II.
  • 1. Ennek a beszédhangnak írott v. nyomtatott jele; a latin ábécének hetedik, a magyar ábécének az f és a gy közé eső tizenkettedik betűje; nyomtatott alakja: g, G. Kis g; nagy G. □ Marcinak már akkor a markában van a tollszár is … Egy malac, – amit a Marci gyorsan felnyal, – aztán az írás egy takaros G betűvel megkezdődik. (Gárdonyi Géza)
  • 2. jelzői használat(ban) <Felsorolásban, sorszámnév helyett, ha a sorozat többi tagját is az ábécé betűi jelölik> hetedik. A g) bekezdés; az első szakasz g) pontja; G-vitamin.
  • 3. (írásbeli rövidítésül) g: a) gramm; b) (fizika) nehézségi gyorsulás; (1945 előtt, ritka) g.: <név mellett> gróf (pl. g. Széchenyi István).