Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

NY [enny] főnév ny-et, ny-je [ennyët, enyje]
  • I. (nyelvtudomány) Beszédhang: az a zöngés mássalhangzó, orrhangú zárhang, amelyet a felső foghús és a szájpadlás elülső részének széles területén alakult zárral képezünk (pl. a nyak szó első hangja). Az ny ejtése, képzése. □ Vannak nevek, igék, melyek ly-lyel, ny-nyel, gy-vel, ty-vel… végződnek: foly, hány, fogy. (Vörösmarty Mihály)
  • II.
  • 1. Ennek a beszédhangnak írott v. nyomtatott jele; a magyar ábécének az n és az o közé eső huszonharmadik betűje; nyomtatott alakja: ny, Ny. Kis ny; nagy Ny.
  • 2. <Írásbeli rövidítésül:> ny.: a) <főként címben, rang megjelölésében:> nyilvános; b) nyugalmazott; c) nyugdíj(as); (légkörtan, tudományos) Ny: nyugat.