Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

S [1] [ess] főnév s-et, s-e [essët, esse]
  • I. (nyelvtudomány) Beszédhang: a nyelv pereme v. háta és a felső foghús v. a szájpadlás legeleje közt képzett zöngétlen mássalhangzó, réshang; a zs hang zöngétlen párja (pl. a sas szó első és utolsó hangja). Az s ejtése, képzése.
  • II.
  • 1. Ennek a beszédhangnak írott v. nyomtatott jele; a latin ábécének tizennyolcadik, a teljesebb ábécének az r és az sz közé eső harmincegyedik betűje; nyomtatott alakja: s, S. Kis s; nagy S. □ Ha gyorsan írok, most is sokszor megesik még velem, hogy megfordítva írom az S-et, mint ahogy falusi szabók cégtábláján látni. (Móra Ferenc)
  • 2. (rendsz. jelzőként) (ritka) <Felsorolásban, sorszámnév helyett, ha a sorozat többi tagját is az ábécé betűi jelölik.> A szakasz s) pontja.
  • 3. <Írásbeli rövidítésül:> s: a) (fizika, tudományos) időegység v. időpont megjelölésében:) másodperc (secundum); b) (fizika) út (spatium); s.: <rendsz. foglalkozást jelentő összetételek előtagjaként:> segéd; S: a) (filozófia) <a logikában:> subjectum (alany); b) (vegyi ipar) a kén (sulphur) vegyjele; c) (légkörtan, tudományos) dél (égtáj).