Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

DZ

DZ [dzé] főnév dz-t, dz-je [dzét, dzéje]
  • 1. (nyelvtudomány) Beszédhang: a d és a z hangéval nagyjából azonos helyen képzett, e két hang tulajdonságait mutató zöngés mássalhangzó (affrikáta), amelyben a zár képzése a levegő áramlásának megszakítása nélkül átmegy a réshang képzésébe; a c hang zöngés párja, (pl. bodza szó közepén v. a pedz szó végén); magánhangzó után szó végén v. ha utána még egy magánhangzó következik, hosszan hangzik (pl. az edz, edzi szóban). A dz hang képzése.
  • 2. Ennek a beszédhangnak írott v. nyomtatott jele; a magyar ábécének a d és a dzs közé eső hetedik betűje; nyomtatott alakja: dz, Dz (külön nagybetűs alakja a magyarban nemigen haszn.). A dzs helyett dz-t írt.