Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.
I. melléknév -en, -ebb [e, e] Olyan <ételnemű>, amely meg van főzve, nem nyers. Főtt étel, hús, kukorica, tészta. □ A cigány egy nagy cseréptálból nagy étvággyal kanalazta a főtt húst. (Gárdonyi Géza) Rébék fiam, aggyál egy keveset a főtt kölesbűl. (Móricz Zsigmond) || a. (határozóval) Főzéssel vhogyan v. vmilyenre készített. Bográcsban főtt halászlé; tejben főtt dara; keményre főtt tojás; puhára főtt hús. □ A tepertős pogácsák, a sódarral együtt főtt hideg tojások elfoglalták előbbi helyüket a maguk kosaraiban. (Krúdy Gyula) || b. Főzéssel vmivé alakított. Péppé főtt krumpli. □ Te, szörny-itallá főtt éjféli gyom (Arany JánosShakespeare-fordítás)
II. főnév -et, -je [e, e] Főtt étel. Csak a főttet szereti. □ Ezek az emberek nyáron bizonyosan sohasem esznek főttet. (Jókai Mór)