Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.
1. (konyhaművészet) Romlandó, könnyen erjedő, lekötött üvegekbe helyezett élelmiszer tartósítására, konzerválására alkalmazott gőzölés, forralás, ill. az ilyenkor használt gőz, forró víz. A cseresznyét dunsztba tették. Egy üveg elpattant a dunsztban. A paradicsom már egy órája dunsztban áll. || a. (konyhaművészet) Száraz dunszt: hasonló célú eljárás gőz, víz alkalmazása nélkül; a lekötött üvegekbe helyezett élelmiszert forró állapotban, huzamosabb ideig párnák v. vastagabb ruhafélék közé helyezik. A lecsót, a paradicsomot száraz dunsztba tették.
2. Dagadt, gyulladásos testrésznek nedves, majd erre tett száraz ruhába való burkolása, ill. az így készített burkolat, kötés. A beteg, dagadt bokának jót tett a dunszt. Kificamodott csuklóját dunsztba tették.