Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.
1. Megaludt v. oltott, majd összepréselt tehén- v. juhtejből, ill. túróból érleléssel készített, rendsz. lyukacsos szerkezetű tejtermék. → Ementáli sajt; érett, füstölt, kemény, kövér sajt. → ömlesztett sajt; puha, sovány → trappista sajt. Vacsora után sajtot esznek. □ A munkás kenyerét, sajtját előveszi, Délbe, estve, mindég jó ízűen eszi. (Csokonai Vitéz Mihály) A pohárszék hosszú árnya mozdulatlan nyúl a falra, | a márványlapon darab sajt. (Kosztolányi Dezső) A Sült Ökör című büfé igen jó hely, kitűnő benne a koszt, sajtjai, gyümölcsei elsőrendűek. (Nagy Lajos)
2. Disznósajt. □ A sajttal pláne vigyázni kell, mert a hentesek még mindig azt hiszik, hogy a gömböc elbír mindenféle disznóságot. (Krúdy Gyula)