Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.
1. A túróvá v. sajttá feldolgozott aludttejből kivált zöldessárga v. szürkéssárga színű, savanykás ízű folyadék. Savót iszik; savóval készült sütemény. || a. (átvitt értelemben, rosszalló) <Rendsz. szólásszerű kapcsolatokban:> erejétől, tartalmától, ízétől stb. megfosztott vmi, anyag, folyadék; maradék, melléktermék. Savó folyik az → ereiben; savón hízott: nagyon sovány <ember, állat>; savóvá vált a vére: a) elkorcsosult; b) gyáva, pipogya, a gyávaságig türelmes lett. A java az övé, ez már csak a savó. □ Ne hajts jámbor filiszterekre, Italuk hadd legyen savó. (Reviczky Gyula) Megkóstolod az élet mézét, eddig csak savón éltél. (Justh Zsigmond)
2. (orvostudomány) Vérsavó. || a. (orvostudomány) Vérnek, szöveti nedveknek, kóros v. mirigyváladékoknak a sejtes, szilárd, kocsonyásodó anyagoktól mentes folyékony része. Savóval kezelik. □ Már arról beszéltek, hogy műtéti úton kell lecsapolni savóját. (Kosztolányi Dezső)