Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

PÉP főnév -et [ë v. e], -e [e] v. -je [e]
  • 1. Por- v. lisztszerű anyagnak általában vízzel készített sűrű, rendsz. ragacsos és még folyékony keveréke. A csiriz is pép. Lisztből pépet csinál. || a. <A papírgyártásban> elemi sejtjeire bontott, ilyen halmazállapotú nyersanyag, amelyből a további eljárás során a papiros készül.
  • 2. Főtt v. nyersen áttört, reszelt nedvdús élelmiszerből kevert, félig sűrű étel v. élelmiszer. A gyerek nem eszi még a húst, valami pépet kap. || a. (tájszó) Búzalisztből készült, vízben főtt, zsírral fogyasztott puliszkaszerű étel. □ Édesanyám hazajött …, és aztán tálalt nekünk kis fehér tányérokra … pépet, de olyan jót, s úgy mesélt hozzá, hogy mi … táncolva pofáztuk a kis kanalakkal. (Móricz Zsigmond)
  • Szóösszetétel(ek): 1. péplágy; pépnemű; 2. fogpép; papírpép.