Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.
1. (népies) Halászlé. Halpaprikást főzött vacsorára. A halászok pompás halpaprikással vendégeltek meg bennünket. □ Kocsmárosné, halpaprikást főzzék kend, Amellé jó citromos bort hozzék kend. (népköltés) Tatár tanácsnok egy halpaprikásáról emlékezett meg, melyet legénykorában maga főzött a Tisza-parton, nyitott tűzön, harcsából, kecsegéből, potykából. (Kosztolányi Dezső)
2. A hal felaprózott húsából hagymával, paprikával, zsírral készített és rendsz. tejfelesen tálalt, pörköltszerű halétel.