Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

HALÁSZLÉ főnév -t, (-je) (csak egyes számban) Rendsz. többféle halból, bő lével főzött, vöröshagymával, paprikával és olykor paradicsommal ízesített halétel; levét úgy teszik sűrűbbé, ízletesebbé, hogy előzőleg halaprólékot v. kisebb halakat főznek ki benne. Bográcsban főtt halászlé. □ A halakat, midőn már elfőttek, leszűré s külön raká; de benn hagyák a vízben azon különös jó ízt, mely a balatoni halászlét oly híressé teszi. (Vörösmarty Mihály) Az elöljáró úr, kicsi köpcös … ember: szereti a halászlét és a rövid szivart. (Gelléri Andor Endre)
  • halászlés.