Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.
1. (vegyi ipar) Szesztartalmú anyagokból erjesztéssel v. fából száraz lepárlással készült savanyú, konzerváló hatású folyadék. 10 fokos ecet. || a. Ennek étkezési célokra használt, vízzel hígított oldata. Egy kanál ecetet tesz a levesébe; ecetet önt a salátára; ecetbe elrak v. eltesz vmit. ecettel dörzsöli a csípés helyét. Szóláshasonlat(ok): savanyú, mint az ecet: nagyon s. □ Két krajcár árú ecetet is kell hozatni a lencséhez, hogy annak valamely íze legyen. (Krúdy Gyula) Kenőccsel kenték, ecettel dörzsölték, sósborszesszel is borogatták, hiába. (Nagy Lajos)
2. (átvitt értelemben, ritka, bizalmas) Savanyú ital, főleg (nagyon) savanyú bor. Micsoda ecet ez? Én ezt az ecetet nem iszom meg.