Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

ECET [e-e] főnév -et [ë], -e [e] v. -je [e]
  • 1. (vegyi ipar) Szesztartalmú anyagokból erjesztéssel v. fából száraz lepárlással készült savanyú, konzerváló hatású folyadék. 10 fokos ecet. || a. Ennek étkezési célokra használt, vízzel hígított oldata. Egy kanál ecetet tesz a levesébe; ecetet önt a salátára; ecetbe elrak v. eltesz vmit. ecettel dörzsöli a csípés helyét. Szóláshasonlat(ok): savanyú, mint az ecet: nagyon s. □ Két krajcár árú ecetet is kell hozatni a lencséhez, hogy annak valamely íze legyen. (Krúdy Gyula) Kenőccsel kenték, ecettel dörzsölték, sósborszesszel is borogatták, … hiába. (Nagy Lajos)
  • 2. (átvitt értelemben, ritka, bizalmas) Savanyú ital, főleg (nagyon) savanyú bor. Micsoda ecet ez? Én ezt az ecetet nem iszom meg.
  • Szóösszetétel(ek): 1. ecetbaktérium; ecetcsinálás; eceteszencia; ecetféreg; ecetfőzés; ecetgyártás; ecethamisítás; ecetízű; ecetképződés; ecetkészítés; ecetmártás; ecetszag; ecettartó; 2. borecet; faecet; ólomecet.
  • ecetel v. ecetez.