Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.

BEPÁCOL tárgyas ige
  • 1. (konyhaművészet) <Ételt, kül. húst> pácba (1) tesz, hogy megpuhuljon és jó íze legyen. Tegnap bepácolták a sonkát.
  • 2. <Fát> páccal (2b) átitat, s ezzel egész felületének sötétebb színt ad, de úgy, hogy a fának szöveti rajza látható maradjon. A polcnak szánt deszkát bepácolják.
  • 3. <Bőrt v. más állati eredetű, romlandó anyagot> pácban (2a), csávában áztatva a vegyi bomlástól megóv és így tartóssá tesz. □ [A régész] vakmerőségével szakítá le a könyvről a külső táblát, mely disznóbőrbe volt kötve. Hogy az egerek nem bántották, azt valami arcanumnak [= titkos szernek] köszönheti, amivel be volt pácolva. (Jókai Mór)
  • bepácolás; bepácolható; bepácoló; bepácolt; bepácoltat.