Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A "kuty" kezdetű szócikkekhez pipálja ki a Csak címszóban opciót és ezt írja a keresőmezőbe (csillaggal a végén): kuty* (és nyomja meg az Enter-t vagy kattintson a nagyító ikonra). A más szócikkekre való hivatkozásokon (v. ö. és l.) nincsenek linkek, ezért a hivatkozott címszóra rá kell keresni.
1. Olyan <dolog>, amelyet bizonyos ideig egy helyen tartottak; amely bizonyos ideig mozdulatlanul állt. Öntözésre legjobb az állott esővíz. □ Hozz füstön állott nyers kolbászt, fiam. (Arany JánosArisztophanész-fordítás)
2. Olyan <folyadék>, amely állás következtében üdeségét, friss voltát elvesztette. Állott víz. Nem ízlik az állott sör. □ Lehet-e jobban kedvelni az állott vizet a forrásnál? (Vajda János)
3. Állás, pangás következtében romlásnak indult <eledel>. Állott étel, hús. || a. Állott szag: az így megromlott étel szaga.
4. (ritka) Állásban tartósságát, esetleg színét vesztett <fonal, szövött anyag>. Állott cérna, harisnya, szövet. Állott selymet vásárolt. □ Batthyáni-gyász, Kossuth-csipke, Garibaldi-kelme: S nincs oly állott, rossz portéka, amelly el nem kelne. (Tompa Mihály) Állott portéka, rossz, színét vesztette. (Tolnai Lajos)